En positiv overraskelse
Min lidenskap for knivsliping handler om mer enn bare skarpe kniver; det handler om gleden ved Ă„ lage mat med presisjon og sikkerheten som kommer med et skikkelig redskap. Derfor har jeg dedikert meg til Ă„ finne de beste lĂžsningene for bĂ„de profesjonelle og hjemmekokker. Som profesjonell knivsliper og kursholder har jeg alltid vektlagt tradisjonell brynestein og sakteroterende vannstein som de eneste reelle alternativene. Gjennom Ă„rene har jeg testet utallige mekaniske og elektriske knivslipere i jakten pĂ„ brukervennlige alternativer til hjemmebruk, men min skepsis har bare vokst. De fleste har enten skadet eggen eller ikke klart Ă„ levere en tilfredsstillende skarphet.Â
Med lave forventninger startet jeg for noen uker siden testen av ZWILLINGs V-Edge knivsliper. Etter Ă„ ha brukt den jevnlig pĂ„ et bredt spekter av kniver, kan jeg si at resultatet er imponerende. Dette er den beste mekaniske sliperen jeg har testet. Den gir en konsistent slipevinkel, og vedlikeholder knivene pĂ„ en skĂ„nsom, men effektiv mĂ„te. Zwilling sliperen er solid bygget og stĂ„r stĂžtt pĂ„ benken. Grove og fin slipestaver medfĂžlger, og i tillegg fikk jeg med et sett med superfine slipestaver. Med to sett slipestavs holdere, som sikrer 15 og 20 graders slipevinkel, er det enkelt Ă„ bytte mellom dem. Smart er det ogsĂ„ at slipestavs holderne som ikke benyttes oppbevares i foten av Zwilling sliperen.Â
Bruken er enkel: Trekk kniven gjennom slipestavene fra skaft til spiss mens du presser kniven forsiktig ned. Start med de grove stavene i holderne med 15 graders vinkel og gĂ„ gradvis over til finere korning. Bytt til holderne med 20 grader hvis 15 grader ikke gir merkbar skarphet etter 20-30 drag. For veldig slĂžve kniver kan tradisjonell sliping vĂŠre nĂždvendig, men for vedlikehold hjemme er Zwilling sliperen en utmerket lĂžsning. Den enkle vekslingen mellom grov og fin sliping, gjĂžr vedlikehold av kniver raskt og effektivt. FjĂŠringsmekanismen i sliperen gjĂžr sliperen skĂ„nsom mot eggen.Â
Zwilling knivsliperen er ideell for hjemmekokker, som Þnsker skarpe kniver uten bryet med tradisjonell brynesteinsliping. Zwilling knivsliperen er en god investering uansett om du har Global kniver eller Miyabi kniver, og den sliper kniver med bÄde hardere og blÞtere stÄl i eggen. Den er rask og enkel Ä bruke, og sikrer langvarig skarphet ved jevnlig bruk.
Jeg gir ZWILLING V-Edge Knivslipper 4 av 5 stjerner!
Ting vi liker:
- Den er enkel og intuitiv i bruk.Â
- Det er enkelt Ă„ endre slipevinkel og skifte mellom slipestavene.Â
- Slipestaver med grov, fin og superfin korning gir god progresjon og gjĂžr sliperen effektiv.Â
- Sliperen stÄr stÞtt pÄ benken uten at den er tung.
- FjÊringsmekanismen i sliperen skÄner kniveggen sÄ man ikke fÄr lagt for mye press pÄ eggen ved bruk.
- Slipestavene gir en egg med mikroskopiske tenner som holder eggen skarp mye lenger.
Ting Ä tenke pÄ:
- Sliperen erstatter ikke en tradisjonell brynestein eller profesjonell sliping.Â
- De overlappende slipestavene gir en liten blindsone pĂ„ den ene siden av eggen helt ved hĂŠlen.Â
- Sliperen mÄ brukes hyppig for Ä opprettholde en skarp egg over tid.